Narancsbőr otthoni kezelése

Bőséges folyadék fogyasztás! A minimum napi 2 literny folyadék elfogyasztása szükséges, és ez az egész napra egyenletesen elosztva. A bőségesebb vizeletürítés során el tudnak távozni a különböző eljárások során felszabadított salakanyagok. Ne Colát és a többi édes üdítőt,igyuk mert a a bennük lévő cukor és egyéb anyagok csak tovább fokozzák a narancsbőr kialakulásának lehetőségét!

Az ásványvíz, salaktalanító tea, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé jöhet, bármilyen mennyiségben!

Az elégtelen folyadékbevitel bármelyik cellulitiszkezelő kúra eredményét megsemmisítheti!

Táplálkozási szokások megváltoztatása rendkívül fontos! A sok zöldséget és gyümölcsöt szükséges fogyasztani, mert alacsony a kalóriatartalmúak, vízhajtó hatásúak, és rengeteg fontos ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet tartalmaznak.
Tartsuk karban emésztésünket! Ez is egyik formája a salakanyagok eltávolításának. Fogyasszunk rostokban gazdag táplálékot, kerüljük a zsíros húsokat, a sok tartósítószert tartalmazó ételeket!

Mozgás minden nap és személyre szabottan! A cellulitisz kialakulásának és a fölösleges zsírpárnák létrejöttének oka a bőséges kalóriabevitel mellett a mozgásszegény életmód. Rendszeres mozgás nélkül nincs szép alak, nincs súlycsökkenés, sőt a gyors eredményt hozó cellulitkezelő módszerek hatása is hamar elillan! Hetente minimálisan2-3 alkalommal 30-40 percet mozogjunk, ki-ki vérmérséklete és lehetősége szerint! Nemcsak az aerobik lehet ilyenkor hasznos, hanem a gyors tempójú séta is, hiszen ez is betöltheti a zsírégető tréning szerepét. A zsírégető tréning alatt olyan - legalább 30 percig tartó - mozgást értünk, amely egyenletes, folyamatos és a szervezetet nem terheli meg. A zsírégető-pulzusszám kiszámítása is egyszerű: (220- életkor) x 0.6, azaz 30 éves korban: maximális pulzusszám 190 ez szorozva 0,6 al kb 110-120/perces pulzusszám.
Gyalogoljunk, sétáljunk, lift helyett használjuk a lépcsőt, ne törekedjünk arra, hogy a bevásárlóközponthoz a lehető legközelebbi parkolóhelyet találjuk meg, autó helyett szálljunk buszra, villamosra, mert ekkor legalább a megállóig gyalogolnunk kell.A járművekre várakozás pedig megfelelő arra, hogy farizmainkat megfeszítsük-ellazítsuk legalább 50-100 alkalommal

Ne dohányozzunk! A cigaretta a narancsbőr kezelése szempontból is rendkívül káros, mert rontja a kiserekben a keringést és a szöveti vérellátást, emeli vitamin és antioxidánst igényt.

Salaktalanítsunk ! A cellulitiszkezelő eljárások során felszabadított salakanyagok eltávolítása céljából és az egész szervezet számára is nagyon hasznos a méregtelenítés, a belső megtisztulás. Erősebb lelkűek a többnapos böjtöt is választhatják, de a heti egy lé- vagy gyümölcsnap is sokat javít az eredményeken.
Ne fogyasszunk savasítóanyagokat! Kerüljük a kávé, a szénsavas italok, a csokoládé, a süti fogyasztását!

Lazítsunk! Sokat segíthet közérzetünkön a relaxáció is - kisimítja a ráncokat, megnyugtatja az idegeket. A langyos, aromaolajos fürdő Relax fürdőolajjal, a kellemes lazító masszázs, illóolajos mécses, meghitt fények mellett egy kis zenehallgatás jót tesz testünknek-lelkünknek.

Természetes bőrfeszesítés: zuhanyozzunk reggel-este váltott hőmérsékletű vízzel! Mindig langyossal vagy meleggel kezdjük, és hideggel fejezzük be! A meleg vízzel történő zuhanyozási fázis 2-3 perc legyen, a hidegre 1-1 ,5 perc elég. Jobb lábunk külső oldalán kezdjük, utána bal láb, jobb kar, bal kar és végül a törzs következzen.

Otthoni ápolás: Ma már rengeteg krém, gyógynövény kivonat létezik, mely segít visszanyerni bőrünk feszességét. Azonban ezektől önmagukban nem sokat várhatunk. Nem szabad az hinnünk, hogy " bekenjük és elmúlik"
A narancsbőr nem kozmetikai pobléma még akkor sem ha ma leginkább kozmetikusok, szépségszalonok foglalkoznak vele, mint ahogy ezt ma nagyon sokan gondolják.

A narancsbőr inkább orvosi és egészségügyi pobléma, nagyon szorosan összefügg életvitelünkkel, általános népegészségügyi probléma.

Tovább a kezelések és árak oldalra
Tovább a a narancsbőr kialakulása oldalra
Szeretnék leszokni a dohányzásról