Narancsbőr kialakulása

Közismert nevén a narancsbőr elsősorban a hölgyeknél jelentkező bőrelváltozás.
Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy csupán a teltebb hölgyeket érinti. A vékony hölgyek legalább olyan veszélyeztetettek, mint azok, akik súlyfelesleggel rendelkeznek.
Ezt a bőrproblémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtközötti állományba lerakódott kocsonya szerű anyag és a zsírsejtek nagymértékű megnövekedése idéz elő.

A zsírszövet vastagsága egyénenként változó lehet. Egyes nők még soványan is teltebb idomokkal rendelkeznek, mint mások .
Általában a combon, fenéken, csípőn és a hason alakul ki.
A bőr felszíne alatt több millió zsír sejt képes a zsír elraktározására. A narancsbőr folyamatosan alakul ki, ahogy a zsírsejtek egyre nagyobb csomókba rendeződnek és ágyazódnak be a bőrszövet rostjai közé. Kezdetben ez csak akkor látható, ha a bőrredőt az ujjaink közzé csípjük, kifejlődött állapotban már állva és fekve is láthatóvá válnak a narancs héjára emlékeztető egyenetlenségek.
Kialakulása összetett folyamat, ami összefüggésben van a helytelen táplálkozással, az inaktív ülő életmóddal szervezetünk elsalakosodásával alkati adottsággal, az elégtelen máj- és veseműködéssel, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarokkal.
Az esztétikai hátrányon kívül ez a probléma jelentősen rontja a vér és nyirokkeringését. A megnagyobbodott zsírsejtek egyre jobban akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, így a bőr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringését.
Elsősorban a zsír- és vízháztartás anyagcserezavaraiból, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok és bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az szivacsossá, narancshéj-rajzolatúvá teszik.

A cellulit egy olyan rendellenes állapot, amely a bőrt szilárdan tartó kötőszövet lassú tönkremenetelét és elgyengülését okozza.
A létrejött cellulitnak normál étrend és testmozgás segítségével történő megszűntetése rendszerint nem lehetséges

Fontos még megjegyezni, ogy a normális súlygyarapodást követően a bőr feszes és sima marad

A narancsbőr csökkentéséhez illetve megelőzéséhez ma már számos eljárás áll rendelkezésünkre.
A narancsbőr kezelése komoly erőfeszítést, nagy türelmet és kitartást igényel. Aki abban reménykedik, hogy krémekkel eltüntetheti a narancsbőrt, sajnos téved.
Rendelkezünk nagyon hatékony és látványos kezelési formákkal, azonban a helyes éetmóddal, táplálkozással és mozgással kapcsolatos kérdéseket nem kerülhetjük meg, mivel ezek nélkül nagyon nehéz eredményt elérni, illetve az elért erdményt megtartani.
A leghatékonyabb a különféle módszerek kombinálása.

Masszázs: Már a narancsbőr kialakulása előtt is rendkívül hasznos, ugyanis ha bőrünket folyamatosan edzésben tartjuk, kisebb eséllyel alakul ki narancsbőr.
A masszázs helyi vérbőséget okoz, ezáltal javítva az anyagcserét, jvítja a nyirokkeringést, így a salakanyagok elszállítását.
Előnyösebb a kézzel végzett masszázs mint a gépi, mivel ez nem okoz fájdalmat véraláfutást.
Történhet szárazon, vagy olajokkal. Az olajos masszázs esetében az olajban lévő hatóanyag is segíti a bőr megszépülését, azt símává bársonyossá teszi.

Infraszauna: Nagyon látványos hatása van a bőrre. Egy kúra alatt (10-15 alkalom) a bőr 5-10 évet fiatalodik. Mindez pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhető. Az infraszauna használata nagyon kellemes érzés, az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60 szoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben.
Javítja a vérkeringést, megszabadít a súlyfeleslegtől és a stressztől. A rendkívül hatékony kalóriaégetés mellett egyúttal elvégzi a keletkező bomlástermékek eltávolítását, a szervezet méregtelenítését, salak-mentesítését is.
Nagyon hatékony és kellemes a masszázs és az infraszauna együttes alkalmazása, vagy a test infralámpával történő melegen tartása masszázs alatt.

Testtekercselés (kontúr fáslizás) Eredeti neve body-wrapping, melyet magyarul testcsomagolásnak vagy testtekercselésnek hívnak. Ezzel a kozmetikai módszerrel jó eredményeket lehet elérni az alakformálás és cellulit-problémák esetén.
A kezelés során a testet lábtól mellig speciális krémmel kenik be, majd az egész testet környezetbarát rugalmas fóliával tekerik be. A testcsomagolás tulajdonképpen az aromaterápia és a kompressziós (nyomásos) csomagolás kombinációja.
A testcsomagolás révén jelentősen intenzívebbé válnak a test salaktalanító folyamatai. Az alakformáló krém és a fólia fokozott nyirokáramlást idéz elő, így a pangó folyadék a nyirokrendszeren keresztül távozik. A krém olyan hatóanyagokat tartalmaz, amely a kötőszöveteket feszesebbé teszi, és a zsírszövetek anyagcseréjét gyorsítja. (A vendég a kezelés alatt enyhe bizsergést érez). A nyomókötéssel a páciens 40-60 percet pihen egy meleg takaró alatt. A fóliát egy speciális késsel a kezelés végén lebontják, és máris láthatóvá válik, hogy a bőrbe beszívódott hatóanyagok kisimítják a narancsbőrös felületeket. A kezelést 5-10 alkalommal végzik, el mely jelentős kerületcsökkenést is eredményez a comboknál, hason, csípőn.

Kezelések és árak

Méregtelenités otthon